eOptika Blog
2022.11.14 15:44

Kékfény szűrős szemüveg - Miért fontos a használata?

Kékfény szűrős szemüveg - Miért fontos a használata?

Az elektronikus eszközök használata mára már napjaink elkerülhetetlen részét képezi, tehát valahogy védelmet kell biztosítani közben a szemeknek.

Szerencsére ma már sok helyről hallani, hogy legyen a mindennapjaid része a kék fény szűrő szemüveg, de nem volt ez mindig így. Ezelőtt néhány évvel még nem volt megoldás az elektronikus eszközök kijelzőjéből felénk áradó, káros fény elleni védekezésre, márpedig az ebből fakadó problémák miatt rengetegen szenvedtek. De hogy mik ezek a problémák és hogyan segít ezen az „okos” monitor szemüveg, annak járunk most utána.

Kék fényt szűrő szemüveg

Biztosan te is tapasztaltad már, hogy ha huzamosabb ideig nézed a laptop kijelzőjét, vagy egymás után darálod a sorozatrészeket, esetleg órákon át görgeted a TikTokot, a szemed kezd fáradni. Egy idő után (kinél később, kinél hamarabb) kellemetlen tünetek jelentkeznek: szemvörösség, könnyezés vagy épp szárazság, irritált érzés.

Kékfényszűrő szemüveg

Ennek egyik oka, hogy az ilyesfajta tevékenységek közben kevesebbet pislogunk, mint kellene, másrészt a kijelzőkből érkező kék fény zavarja a szemet. Márpedig az elektronikus eszközök használata mára már napjaink elkerülhetetlen részét képezi, tehát valahogy védelmet kell biztosítani közben a szemeknek. A jó hír, hogy van megoldás, erre lett kitalálva a kék fényt szűrő szemüveg!

MONITORSZEMÜVEGEK AZ EOPTIKÁNÁL

Kékfény szűrős szemüveg dioptria nélkül

Gyakran felmerülő kérdés, hogy „dehát, akinek jó a szeme és nem szemüveges, az hogyan hordjon ilyesmit?” Nos, a válasz egyszerű: a kékfény szűrős szemüveg dioptria nélkül is elérhető! Ez annyit tesz, hogy a szemüveg lencséje nem befolyásolja a látást, viszont rendelkezik azzal a védőréteggel, ami megakadályozza, hogy a káros, kék sugarak a szembe jussanak. Ilyen formán bátran viselheti mindenki (sőt, javasolt is), attól függetlenül, hogy egyébként a mindennapok során van-e szüksége szemüvegre.

Kékfényszűrős szemüveg

Kékfény szűrős szemüveg dioptriával

Ugyanennek a kérdésnek a másik pólusa is gyakran előfordul: „de hát én szemüveges vagyok, hogyan hordjak egyszerre két eszközt, ha meg akarom védeni a szemem a kék fénytől, ugyanakkor látni is szeretnék?” Szerencsére a kékfény szűrős szemüveg dioptriával is kérhető, így nem kell választani a két funkció között.

Ezért, amikor legközelebb szemüveget csináltatsz, kérd szűrő réteggel, hogy ne csak jól láss, de a káros fények ellen is védve legyen a szemed!

MEGNÉZEM A KÉSZ MONITORSZEMÜVEGEKET

Női kékfény szűrős szemüveg

Nem elhanyagolható szempont a divat kérdése sem, hiszen a szemüveg ma már nem csak látásjavító eszközként, de trendi kiegészítőként is jelen van életünkben. Akár dioptriás, akár anélküli, a „recept” első lépése ugyanaz: válassz egy neked tetsző keretet! Az eOptika kínálatában számtalan keret választható szép, női kékfény szűrős szemüveg készíttetéséhez, kezdve az egyszerűbb daraboktól egészen a legtrendibb modellekig.

Férfi kékfény szűrő szemüveg

Választékunkban természetesen megannyi olyan keret is található, amikből divatos, férfi kékfény szűrő szemüveg készülhet. Jól hordhatóak mind munka során, de egy fontos egy megbeszélés alkalmával is jól mutatnak, amikor a külcsín is sokat nyomhat a latba.

Válassz olyat, ami a legtöbb outfitedhez, illetve a szemed, hajad színéhez passzol és akkor kékfény szűrős szemüveged remek kiegészítőd lesz a mindennapokban.

Monitorszemüveg

Oszlassunk el egyúttal egy tévhitet is: a monitorszemüveg és a kékfényt szűrő szemüveg nem két különböző dolog, ugyanannak a hasznos eszköznek a két megnevezése. Nem kell tehát számítógépes munkavégzéshez és például tévénézéshez két külön szemüveget beszerezni, mert a különböző nevek ugyanazt takarják.

Kékfényszűrő szemüveg ár

Az eOptikában nem csak a széles kínálat, de az alacsony kékfényszűrő szemüveg ár is jellemző. Már 6500 forinttól kaphatóak ezek a ma már nélkülözhetetlen szemüvegek, így bárki számára elérhetőek. De természetesen bármely keretünk kérhető ilyen szűrő lencsével ellátva.

Nézz szét az eOptika.hu kínálatában, vagy gyere be budapesti optika szaküzletünkbe (1066 Budapest, Teréz krt. 50.) és segítünk kiválasztani a hozzád legtökéletesebben passzoló monitor szemüveget!

SZERETNÉK MONITORSZEMÜVEGET

Várunk szeretettel optikánkban!

1066 Budapest, Teréz krt. 50.

+36 30 222 22 75