eOptika Blog
2021.12.03 13:28

"Kifolyik" a szemed a munkától?

"Kifolyik" a szemed a munkától?

Biztos ismerős az érzés, amivel rengetegen küzdenek napjainkban.

Biztos ismerős az érzés: beérsz reggel a munkahelyedre, bekapcsolod a számítógépet, nekiállsz dolgozni. Még a munkaidőd felénél sem jársz, amikor már elkezded dörzsölgetni a szemeid, mert égnek vagy könnyeznek, és még a betűk is összefolynak a képernyőn. Ezek után már sokkal nehezebben megy a koncentrálás, állandóan meg kell állnod, aztán már a fejed is fájni kezd, és végül az egész napod el van rontva, mert a munkával sem úgy haladtál, ahogy szerettél volna, plusz a közérzeted is vacak.

Ezek bizony mind-mind a CVS, vagyis a számítógép előtti munkavégzés okozta szindróma tünetei, amivel rengetegen küzdenek, és a többség még csak nem is sejti, hogy mi okozza a kellemetlen jelenségeket. Az elektronikus eszközök kijelzőiből áradó káros, kék fény sajnos nagyon rossz hatással van a látószervekre, mivel a retina nagyon csekély mértében tudja megszűrni. Képzeld csak el, milyen lenne, ha órákig bámulnál a napba, napszemüveg nélkül!

A számítógép, a laptop, a tévé, de még az okostelefon is rejt magában veszélyeket: ha sokáig nézed őket, kifárad a szemed, aztán a látásod megromolhat, sőt, drasztikusabb esetben még el is vesztheted.

Van megoldás a problémára!

Nem kell ebbe beletörődnöd, vagy munkát váltanod a panaszok miatt. Hordj kék fényszűrős monitorszemüveget, ami elvégzi a retinád helyett a munkát: nem engedi a szemedbe jutni a káros, kék sugarakat. Használatával sokkal kevésbé fáradnak ki a látószerveid, nem fognak égni, szúrni, könnyezni. Megspórolhatod vele a homályos látást, a fejfájást és sokkal hatékonyabb tudsz lenni a munkában!

Akkor is viselhetsz monitorszemüveget, ha egyébként nincs gond a látásoddal: csak kérd a szűrőszemüveget dioptria nélkül. És ha már megvan, hordd minél gyakrabban, ne csak munkához! Vedd fel bátran filmezéshez, sorozatnézéshez, akkor is, ha videojátékozol, vagy ha éppen a telefonodon görgeted a social médiát!

Kövess minket Facebook-on, Instagramon és YouTube-on, ahol további izgalmas tartalmakkal, akciókkal várunk!