eOptika Blog
2022.08.30 15:25

Látásvizsgálat – Miért fontos időről-időre elvégeztetni?

Látásvizsgálat – Miért fontos időről-időre elvégeztetni?

Jöjjön el optikánkba látásvizsgálatra, szakképzett optometristáink várják! Foglaljon időpontot online!

A látás az egyik legnagyobb kincsünk, egy olyan érzékelési mód, amely lehetővé teszi, hogy a világot felfedezzük, megismerjük, hogy könnyebben kapcsolatot teremtsünk embertársainkkal, környezetünkkel.

Amikor egy kisbaba megszületik, nem lát tökéletesen - időre van szüksége ahhoz, hogy az anyaméhben uralkodó sötétség után a kinti lét fényeit megszokja, s alkalmazkodjon hozzájuk. Onnantól azonban, hogy a gyermek érzékelésének ezen módja kifejlődik, nagyjából 3-5 éves korukra, vigyázni kell annak megóvására. Ennek legmegbízhatóbb módja a látásvizsgálat, melyre időről-időre érdemes eljárni, csakúgy, mint a többi, javasolt szűrővizsgálatra.

Azt fontos tudni, hogy törvény írja elő, mely szerint gyermekek esetében, 14 éves korig csak szemész szakorvos végezhet látásvizsgálatot. A betöltött 14. életévtől kezdve viszont bátran be lehet jelentkezni szakképzett optometristákhoz a vizsgálatra.

Látásvizsgálat gyakorisága - Milyen időközönként javasolt?

Látásvizsgálat gyakorisága

A látásvizsgálat egy olyan szűrővizsgálat, melyet megelőzés céljából javasolt évente elvégeztetni, abban az esetben is, ha nincsen konkrét panasz.

Ekkor meggyőzödhetünk róla, hogy látásunk éles, szemünk ép, és nincsen szükségünk látásjavító eszközre.

Szemüveg vagy kontaktlencse viselés esetében akár félévente is megismételhető a látásvizsgálat, hogy folyamatosan kontroll alatt tarthassuk a látásromlást - vagy éppen javulást. Így biztosak lehetünk abban, hogy mindig az aktuális dioptriaigénynek megfelelő erősségű szemüveget és/vagy kontaktlencsét viseljük.

A legegyszerűbb, ha a látásvizsgálatot is felvesszük az évente - félévente elvégeztetendő szűrővizsgálatok listájára. Akár kezdhetjük mindig ezekkel az új évet, vagy eloszthatjuk őket az év során, és például a látásvizsgálatra minden év októberében, a látás hónapjában kerítünk sort.

Foglaljon időpontot látásvizsgálatra!

Látásvizsgálat ára - Mennyi az annyi?

Az egyik leggyakrabban feltett kérdés, hogy mennyibe kerül a látásvizsgálat. Ez persze soktényezős, eltérő árakkal találkozhatunk az ország különböző részein, de az egyes optikákban, szemészeteken is. Ezen felül megkülönböztetünk szemüveges - és kontaktlencsés látásvizsgálatokat, melyeknek szintén eltérő lehet az ára. Mindkettő többnyire néhány ezer forintos költséget jelent.

Az árakról mindig érdemes előre tájékozódni. Egyrészt azért, hogy ne érhesse a pácienst kellemetlen meglepetés, másrészt azért is, mert így kiváló akciókra bukkanhatunk. Nem ritkák ugyanis a kedvezményes látásvizsgálati lehetőségek, de akár még ingyenes látásvizsgálat opcióra is akadhatunk.

Mennyibe kerül az eOptika látásvizsgálat szolgáltatása?

Az eOptika látásvizsgálat szolgáltatása szemüvegkészítés esetében 7000 forint, melyből - ha 30 napon belül nálunk készítteti el új szemüvegét - 5000 forintot jóváírunk a vásárlás árából. Az új kontaktlencsés látásvizsgálat ára 10.000 forint, plusz a próbalencse ára, amelyből szintén jóváírásra kerül 3000 forint, 30 napon belüli vásárlás esetén.

A kontaktlencse kontroll vizsgálat egy harmadik változat, melynek ára 7000 forint, melyből vásárlás esetén ugyancsak jóváírásra kerül 3000 forint.

Időszakosan elérhető optikánkban ingyenes látásvizsgálat is. Ez jellemzően a teljes október hónapra vonatkozik, hiszen október a látás hónapja. Ilyenkor az ingyenes látásvizsgálat mellett számos, egyéb akcióval is várjuk. Időpontfoglalás szükséges!

Jelentkezzen be látásvizsgálatra!

Látásvizsgálat időpontfoglalás alapján

Régen a látásvizsgálatokra bejutni hosszadalmas várakozást jelentett, ami akár órákban is mérhető volt. Manapság már sokkal gördülékenyebben megy a dolog, melyhez nagyban hozzájárult az időpontfoglalási rendszer bevezetése.

Ennek köszönhetően könnyebben megtervezhető és beilleszthető napirendünkbe a látásvizsgálat, és persze elkerülhető a hosszas várakozás. Optikánkban kérhető időpont látásvizsgálatra személyesen, belvárosi szaküzletünkben, telefonon, ügyfélszolgálatunkon keresztül, illetve bevezetésre került a legkényelmesebb megoldás is, az online időpontfoglaló rendszer is.

Látásvizsgálat online időpontfoglalás szerint

Az online időpontfoglalási rendszer egy internetes felület, amely nagyban megkönnyíti a foglalás menetét. A folyamat nagyon egyszerű:

Nyissa meg az eOptika online időpontfoglalás oldalt.

  1. Kattintson a foglalás megkezdése gombra.
  2. Válasszon szolgáltatást.
  3. Válasszon dátumot.
  4. Adja meg adatait.
  5. Küldje el a foglalást.

A szabad időpontok narancssárga színnel vannak jelölve. Ha egy adott napra nem lát ilyen jelölésű időpontot, válasszon másik napot.

Computeres látásvizsgálat - Mit érdemes tudni róla?

Computeres látásvizsgálat

A látásvizsgálat során megkülönböztetünk úgynevezett objektív és szubjektív látásvizsgálatot. Az objektív alatt a computeres látásvizsgálat értendő, amely egy géppel végzett, gyors, pontos és fájdalommentes vizsgálati módszer, amely a szem esetleges fénytörési hibáinak felderítésére szolgál. Fontos, hogy ezen vizsgálat alapján nem történik szemüveg felírás!

Szemüveget a szubjektív látásvizsgálat után írunk fel, amely a páciens tapasztalatain alapszik - tehát ő mondhatja meg, hogy mely dioptriával, esetleg cylinderrel vagy anélkül lát jobban.

Az eOptika látásvizsgálat e két módszer mellett még egy réslámpás vizsgálatot is tartalmaz, mely során a szem elülső és hátsó szegmense kerül feltérképezésre.

Várjuk szeretettel optikánkban!

Optikánk: H-1066 Bp, Teréz krt 50 (H-P: 9-19)

tel: +36302222275

Időpontot foglalok látásvizsgálatra