Asztigmia tünetei és kezelése

asztigmiás látás

Az asztigmia jól kezelhető szemüveggel vagy kontaktlencsével!

Belvárosi optikánkban segítünk választani, hogy az Ön számára a szemüveg vagy a kontaktlencse közül melyik legyen a legmegfelelőbb megoldás. Foglaljon időpontot online, telefonon vagy jöjjön be személyesen!

Látásvizsgálat online időpontfoglalás tel:+36302222275 Térkép: Teréz körút 50.

Gyengén, homályosan lát közelre és távolra is? Gyakran fáj a feje? Ezek az asztigmia tünetei is lehetnek. Akkor beszélünk asztigmiáról, ha a két szem nézővonala a távolba tekintve nem párhuzamos, vagyis a szemek egy időben nem tekintenek ugyanarra a fixált pontra, tehát szöget zárnak be.

Ha homályos látást tapasztal, mindenképp forduljon optometristához, aki különböző vizsgálatokkal meg tudja állapítani, hogy asztigmiás, vagy sem, és azonnal megoldást tud nyújtani a problémára.

Az asztigmia jelentése?

Más néven szemtengelyferdülés. Az asztigmiás emberek szaruhártyája kör helyett gyakran hosszúkás alakú. Ez fénytörési hibát okoz, torzítva a fényt, ahogyan az a szembe lép. Így a látott kép homályosan jelenik meg.

Mindenképp azt javasoljuk, hogy jöjjön el egy látásvizsgálatra, ahol megvizsgáljuk a szemét és segítünk eldönteni, mi a legjobb megoldás az Ön számára.

Az asztigmia, szemtengelyferdülés tünetei:

  • szemfáradás,
  • fényérzékenység,
  • keresztezett szemgolyók,
  • koordinálatlan szemmozgások,
  • látás- és mélységélesség zavara,
  • rosszullét, szédülés, hibás tájékozódás

Asztigmia, szemtengelyferdülés típusai:

Kísérő kancsalság: az egyik szem változatlan kancsalsági szöggel kíséri a másikat (esetek 95%-ában). Leggyakrabban kisgyerekeknél fedezhető fel. Az ő esetükben előfordulhat, hogy a kancsalító szem nem tanul meg látni, tompalátó (ambylopia) lesz.

Bénulásos kancsalság esetén a kancsalsági szög változó, és bármely életkorban előfordulhat.

Asztigmia kezelése

Az asztigmia egyszerűen és gyorsan kezelhető, korrigálható szemüveg vagy kontaktlencse viselésével vagy akár műtéttel is.

Amennyiben a kontaktlencse mellett dönt, tórikus lencsét ajánlanak majd az optometristák. Jöjjön el kontaktlencse vizsgálatra, ahol nem csak megvizsgáljuk szemét, de megkeressük a legjobb kontaktlencsét az Ön számára, és betanítjuk a megfelelő használatára.

Ha inkább a szemüveget preferálja, akkor az optometristák cilinderes szemüveget ajánlanak majd. Ebben az esetben óriási szemüvegkeret választékkal várjuk optikánkban ahol természetesen a látásvizsgálat is rendelkezésre áll.

Jöjjön el személyesen optikánkba, vagy hívjon és egyeztessünk időpontot. Segítünk!

Látásvizsgálat online időpontfoglalás tel:+36302222275 Térkép: Teréz körút 50.

optika budapest

Reméljük, hogy Ön is örömét leli majd kibővült szolgáltatásunkba és meglátogat minket még ma!

Baráti üdvözlettel:

az eOptika.hu csapata

eOptika.hu