Asztigmia tünetei és kezelése

asztigmia jelentése és kezelése eoptika

Az asztigmia jól kezelhető szemüveggel vagy kontaktlencsével!

Jöjjön el belvárosi optikánkba és segítünk kiválasztani az Ön számára legmegfelelőbb szemüveget vagy kontaktlencsét. Kérjen időpontot telefonon vagy jöjjön be személyesen!

Online időpontfoglalás Hívjon +36 30 222 2275 Térkép: Teréz körút 50.

Gyengén, homályosan lát közelre és távolra is? Gyakran fáj a feje? Ezek az asztigmia tünetei is lehetnek. Akkor beszélünk asztigmiáról, ha a két szem nézővonala a távolba tekintve nem párhuzamos, vagyis a szemek egy időben nem tekintenek ugyanarra a fixált pontra, tehát szöget zárnak be.

Ha homályos látást tapasztal, mindenképp forduljon optometristához, aki különböző vizsgálatokkal meg tudja állapítani, hogy asztigmiás, vagy sem, és azonnal megoldást tud nyújtani a problémára.

Mi az asztigmia jelentése?

Más néven szemtengelyferdülés. Az asztigmiás emberek szaruhártyája kör helyett gyakran hosszúkás alakú. Ez fénytörési hibát okoz, torzítva a fényt, ahogyan az a szembe lép. Így a látott kép homályosan jelenik meg.

Mindenképp azt javasoljuk, hogy jöjjön el egy látásvizsgálatra, ahol megvizsgáljuk a szemét és segítünk eldönteni, mi a legjobb megoldás az Ön számára.

Az asztigmia, szemtengelyferdülés tünetei:

  • szemfáradás,
  • fényérzékenység,
  • keresztezett szemgolyók,
  • koordinálatlan szemmozgások,
  • látás- és mélységélesség zavara,
  • rosszullét, szédülés, hibás tájékozódás

Asztigmia, szemtengelyferdülés típusai:

Kísérő kancsalság: az egyik szem változatlan kancsalsági szöggel kíséri a másikat (esetek 95%-ában). Leggyakrabban kisgyerekeknél fedezhető fel. Az ő esetükben előfordulhat, hogy a kancsalító szem nem tanul meg látni, tompalátó (ambylopia) lesz.

Bénulásos kancsalság esetén a kancsalsági szög változó, és bármely életkorban előfordulhat.

Asztigmia kezelése

Az asztigmia egyszerűen és gyorsan kezelhető, korrigálható szemüveggel, kontaktlencsével vagy akár műtéttel is.

Amennyiben a kontaktlencse mellett dönt, tórikus lencsét ajánlanak majd az optometristák. Jöjjön el kontaktlencse vizsgálatra, ahol nem csak megvizsgáljuk szemét, de megkeressük a legjobb kontaktlencsét az Ön számára, és betanítjuk a megfelelő használatára.

Ha inkább a szemüveget preferálja, akkor az optometristák cilinderes szemüveget ajánlanak majd. Ebben az esetben óriási szemüvegkeret választékkal várjuk optikánkban ahol természetesen látásvizsgálattal is állunk rendelkezésére.

Jöjjön el személyesen optikánkba, vagy hívjon és egyeztessünk időpontot. Segítünk!

Online időpontfoglalás Hívjon +36 30 222 2275 Térkép: Teréz körút 50.

eoptika üzlet kívülről

 

Reméljük, hogy Ön is örömét leli majd kibővült szolgáltatásunkba és meglátogat minket még ma!

Baráti üdvözlettel:

 az eOptika.hu csapata
eOptika.hu