Fényérzékeny szem tünetei és kezelése

fényérzékeny szem

Fényérzékeny a szeme? Van rá megoldás!

Belvárosi optikánkban segítünk választani, hogy az Ön számára a szemüveg vagy a kontaktlencse közül melyik legyen a legmegfelelőbb megoldás. Foglaljon időpontot online, telefonon vagy jöjjön be személyesen!

Látásvizsgálat online időpontfoglalás tel:+36302222275 Térkép: Teréz körút 50.

Az erős lámpafény vagy napfény hatására hunyorgást, könnyezést észlelhetünk. Kiválthatja akár befelé forduló szempilla, kötőhártya irritáció, de akár szembetegség tünete is lehet. Minden olyan változás, amely a fényérzékelő szerveket érinti, fényérzékenységet is okozhat. Ez többek között a szaruhártya- illetve kötőhártya szárazság, vírusos, baktérium vagy allergia okozta kötőhártya-gyulladás mellett komolyabb fertőzések, betegségek tünete is lehet.

Ha fényre érzékeny a szeme, mindenképp forduljon optometristához vagy orvoshoz, aki különböző vizsgálatokkal meg tudja állapítani mi áll a probléma hátterében.

A fényérzékeny szem tünetei:

Erős napfény vagy lámpafény esetén:

  • hunyorgás,
  • könnyezés

Fényérzékeny szem kezelése

Mindenképp fontos egy látásvizsgálat, ahol az optometristák meg tudják mondani javítható-e a probléma szemüveg viseléssel, vagy más vizsgálatra lesz-e szüksége.

Amennyiben a fényérzékenysége javítható szemüveggel, optometristáink több megoldással is tudnak szolgálni. Az egyik ilyen megoldás lehet a fényre sötétedő szemüveg, ami nagyban megkönnyíti a hétköznapokat, és nem kell többé hunyorognia erős napfényben.

Fényérzékenység szemcsepp használat

A fényérzékeny szem tüneteinek kezelésére használjunk szemcseppet. Az eOptika szemcsepp kínálatában több féle termék között is válogathat.

Jöjjön el személyesen optikánkba, vagy hívjon és egyeztessünk időpontot. Segítünk!

Látásvizsgálat online időpontfoglalás tel:+36302222275 Térkép: Teréz körút 50.

eoptika üzlet kívülről

 

Reméljük, hogy Ön is örömét leli majd kibővült szolgáltatásunkba és meglátogat minket még ma!

Baráti üdvözlettel:

 az eOptika.hu csapata
eOptika.hu