eOptika Blog
2022.11.14 15:45

Kékfény szűrős szemüveg ingyen?

Kékfény szűrős szemüveg ingyen?

A legnagyobb kékfény által okozott veszélynek a legtöbbünk a munkahelyén van kitéve a kérdés lehet-e számítani a munkáltató részéről bármilyen munkavédelmi eszközre?

Azt már biztos ezer helyről hallottad, hogy milyen fontos a szemet megvédeni a káros, kék fények ellen, amik minden elektronikus eszköz kijelzőjéből felénk áradnak. Valószínűleg azt is tudod, hogy erre a legjobb megoldás egy úgynevezett kékfény szűrővel ellátott szemüveg, ami úgy képes megóvni a szemeket ezektől a káros fényektől, mint semmi más.

Mi kell ahhoz, hogy egy ilyen monitorszemüveg elkészülhessen? Egy keret és egy lencse, tehát úgy nagyjából lehet tudni, hogy milyen költségre számíthatsz, ha szeretnél beszerezni egyet. De azt vajon tudod-e, hogy adott esetben tiéd lehet egy kékfény szűrős szemüveg ingyen is akár? Nem? Na, akkor most figyelj!

Kékfény szűrő szemüveg - Fontos a munkához

A legnagyobb kékfény által okozott veszélynek a legtöbbünk a munkahelyén van kitéve, hiszen ott dolgozunk sok esetben napi 8-10 órákat, monitorok előtt ülve. Felmerül a kérdés, hogy ilyen esetben számíthatsz-e a munkáltató részéről bármilyen munkavédelmi eszközre?

Nos, a jó hír az, hogy igen!

KÉSZ MONTORSZEMÜVEGEK AZ EOPTIKA.HU KÍNÁLATÁBAN

Monitorszűrő szemüveg - Ingyen?

A cégek a munkavállalóiknak biztosíthatják az elszámolható monitorszemüveg lehetőségét, ha a munkavállaló megfelel az alábbi kritériumoknak:

  • A munkahelyén napi 4 óránál több időt tölt számítógép kijelzője előtt
  • Nem pénztárosi, gépjármű vezetői munkakörben van foglalkoztatva
  • Nem hord kontaktlencsét, sem bifokális, progresszív, vagy egyéb lencsével ellátott szemüveget
  • Szemész szakorvos által felírt recepttel rendelkezik

Elszámolható kékfény szűrős szemüveg - Mit lehet elszámolni pontosan?

A Munka törvénykönyve alapján a munkáltató díjmentesen biztosítja munkavállalójának az

  • éleslátást biztosító szemüvegeket
  • munkavédelmi eszköznek minősülő nullás monitorszemüveget
  • éleslátást biztosító szemüveget kékfény szűrővel ellátva

Tehát több lehetősége van a munkavállalónak elszámolható szemüveg tekintetében, érdemes ezekről a munkáltatónál tájékozódni, illetve szemész szakorvos véleményét kérni.

KÉKFÉNY SZŰRŐ SZEMÜVEGET SZERETNÉK

Kékfény szűrős szemüveg ingyen - Ne hagyd ki a lehetőséget!

Ha olyan munkahelyen és munkakörben dolgozol, érdemes a lehetőségnek utána járni, és amennyiben minden feltétel adott, élni vele, hiszen a monitorszemüveg viselésével sokat tehetsz szemed védelme érdekében.

Monitorszemüveg

Csökkentheted a CVS szindróma (szemszárazság, szemfájdalom, fej és nyakfájás, szemvörösség, könnyezés, szemviszketés) kialakulásának esélyét és a munkában is produktívabb tudsz lenni, ha közben nem kell megküzdened ezen hátráltató tényezőkkel.

Monitorszemüveg dioptria nélkül

Természetesen, amennyiben nincsen szükséged látásjavításra, kérheted monitorszemüveged nullás dioptriával. Csak válassz kész monitorszemüvegeink közül, vagy találd meg a neked leginkább tetsző, divatos keretet és kérj bele szűrővel ellátott lencséket. Kollégáink örömmel segítenek felmerülő kérdéseid megválaszolásában, fordulj hozzájuk bátran!

Monitorszemüveg dioptriával

Monitorszemüveg dioptriával

A monitorszemüveg dioptriával is elkészíthető. Ha egyébként is esedékes számodra egy új szemüveg, akkor először is egyeztess munkaadóddal, illetve szemész szakorvossal, hátha lehetőséged van rá, hogy a monitorszemüveg ingyen készülhessen el. Ezután nézz szét az eOptika.hu monitorszemüveg kínálatában, vagy nézz be hozzánk budapesti optika szaküzletünkbe (1066 Budapest, Teréz krt. 50.), ahol kollégáink készséggel állnak rendelkezésedre!

MEGNÉZEM A MONITOR SZEMÜVEG KÍNÁLATOT

Várunk szeretettel optikánkban!

1066 Budapest, Teréz krt. 50.

+36 30 222 22 75