OPTI-FREE Express (120 ml)kontaktlencse folyadék tokkal

Mennyiség (doboz)
  ℹ️    Készletinformáció érdekében adja meg fent ↑ kontaktlencséinek adatait.
eOptika.hu ár: 1 390 Ft /doboz

Ez a folyadék más kiszerelésben >>

OPTI-FREE® EXPRESS®

többfunkciós fertőtlenítő oldat
NO RUB LASTING COMFORT FORMULA


Kérjük olvassa el figyelmesen ezt a tájékoztatót, és őrizze meg későbbi felhasználás céljából!

Az OPTI-FREE® EXPRESS®többfunkciós fertőtlenítőoldat POYQUAD* és ALDOX* összetevőt tartalmaz, melyek elpusztítják a káros mikroorgazmusokat, ugyanakkor gyengédek a szemhez. Ezen felül citrátot is tartalmaz, amely az áztatás során eltávolítja a fehérje lerakodásokat.

Az OPTI-FREE® EXPRESS®többfunkciós fertőtlenítő egész napon át tartó komfort érzést biztosít, még az érzékeny szemek számára is.

LEÍRÁS
Az OPTI-FREE® EXPRESS®többfunkciós fertőtlenítőoldat nedvesíti a lencséket, megszünteti a kisebb irritációt és diszkomfort érzést a lencseviselés során, így megnyújtja a kényelmes lencseviselési időt. Az OPTI-FREE® EXPRESS®többfunkciós fertőtlenítőoldat mellett nincs szükség egyéb tisztító
oldat használatára.
Az OPTI-FREE® EXPRESS®többfunkciós fertőtlenítőoldat minden lágy lencse fertőtlenítésére, tisztítására, leöblítésére, benedvesítésére és tárolására alkalmas, ideértve a sziliokon hidrogél lencséket.

ÖSSZETÉTEL:
Az OPTI-FREE® EXPRESS®többfunkciós fertőtlenítőoldat egy steril, pufferolt, izontóniás vizes oldat, amely nátrium-kloridot, szorbitot, dinátrium-edetátot, bórsavat, aminometil-propanolt; tisztító anyagként citrátot és TETRONIC* 1304* anyagot; továbbá 0,001% POLYQUAD* (polodronium-kloris) és 0,0005% ALDOX*(mirisztamidopropil-deimetilamin) összetevőt tartalmaz.
*TETRONIC®= A BASF cég védjegye.

KONTRAIDIKÁCIÓK (Az alkalmazás ellenjavallatai):
Az OPTI-FREE® EXPRESS®többfunkciós fertőtlenítőoldat bármely összetevőjével szembeni allergia esetén nem alkalmazható a készítmény.

ÁLTALÁNOS UTASÍTÁSOK:
A kontaktlencse használata előtt mindig mossa meg és öblítse le a kezét. Mindig azonos oldalú lencsével kezdjen, a jobb vagy a bal oldalival, hogy elkerülje a lencsék összekeverését.
Új Alcon® lencsetartó tok használata előtt öblítse ki a tokot OPTI-FREE® EXPRESS®többfunkciós fertőtlenítőoldattal.
Használat után ürítse ki a lencsetartó tokot, öblítse ki OPTI-FREE® EXPRESS®többfunkciós fertőtlenítőoldattal, és hagyja a levegőn megszáradni. Az Alcon cég javasolja a kontaktlencse-tartó tok rendszeres cseréjét.

TISZTÍTÁSRA, FERTŐTLENÍTÉSRE, FEHÉRJE ELTÁVOLÍTÁSÁRA VONATKOZÓ ÚTMUTATÁSOK:

 • Öblítse le alaposan a lencse mindkét oldalát OPTI-FREE® EXPRESS®többfunkciós fertőtlenítőoldattal. Töltse fel az Alcon® lencsetartó tokot friss OPTI-FREE® EXPRESS®többfunkciós fertőtlenítőoldattal úgy, hogy az oldat ellepje a lencséket. Hagyja a lencséket a lezárt tokban egész éjszakán át, vagy legalább 6 órán keresztül, Felhelyezést megelőzően alaposan öblítse le a lencsék mindkét oldalát, hogy eltávolíthassa a lencsékre rakódott maradványokat.
 • Szemorvosa az egyéni könny összetételének és a lencse viselés szokásának figyelembevételével javasolhatja további készítmények használatát vagy egyéb módszereket kontaktlencséi tisztítására. Mindig kövesse szemorvosa utasításait.
 • A lencsék felhelyezéséig lezárt tokban maximum 30 napig tarthatók el. Ha  lencséket hosszabb ideig tárolja, akkor azokat havonta, valamint felhelyezés előtt friss oldattal kell tisztítani és fertőtleníteni.


NEDVESÍTÉS
Ha a lencsék viselése során kisebb irritáció vagy diszkomfort érzés alakul ki, cseppentsen egy vagy két csepp OPTI-FREE® EXPRESS®többfunkciós fertőtlenítőoldatot közvetlenül a szemébe, majd pislogjon párszor.
Az OPTI-FREE® EXPRESS®többfunkciós fertőtlenítőoldatot a nap folyamár bármikor használhatja lencséi benedvesítésére.

FIGYELMEZTETÉSEK:
A kontaktlencsék és kontaktlencse ápoló készítmények (beleértve a lencsetartó tokot) megfelelő használata és kezelése érdekében rendkívül fontos, hogy kövesse a szakember és a használati útmutató utasításait. Hosszan tartó kellemetlen érzés, fokozott könnyezés, látási zavarok, vagy a szem kivörösödése esetén AZONNAL vegye ki kontaktlencséit és konzultáljon szakemberrel, mivel a tünetek súlyosbodhatnak.

ÓVINTÉZKEDÉSEK:

 • Mindig friss OPTI-FREE® EXPRESS® többfunkciós fertőtlenítő oldatot használjon. Soha ne használja fel újra a kontaktlencse tároló tokban lévő oldatot.
 • Mindig Alcon® lencsetartót használjon.
 • A szennyeződés megakadályozása érdekében soha ne érintse a flakon cseppentőjét semmilyen felülethez.
 • Használatot követően csavarja vissza a kupakot.
 • Az oldatot szobahőmérsékleten tárolja. Kerülje az oldat hővel történő érintkezését.
 • Használaton kívül a flakon szorosan zárva tartandó.
 • A terméken kizárólag jelzett lejárati időn belül szabad csak felhasználni.
 • Hat hónappal a felbontást követően öntse ki a megmaradt oldatot.
 • Gyermekek elől elzárva tartandó
 • Hővel történő fertőtlenítéshez nem alkalmazható


KISZERELÉS:
A szűréssel sterilizált OPTI-FREE® EXPRESS®többfunkciós fertőtlenítőoldat műanyag flakonban 120 és 335 ml-es kiszerelésben kerül forgalomba.
STERIL A
Alcon®  lencsetartó

FORGALMAZÓ:
Alcon Hungária Kft.
1117 Budapest, Irínyi u.4-20.

GYÁRTÓ:
Alcon Laboratories (U.K.) Ltd.
Boundary Way
Hemel Hempstead
Hertfordshire
HP2 7UD Egyesült Királyság

Amerikai szabadalmi számok: 5,393,491; 5,573,726; 5,631,005;6,319,464; and 6,365,636
Európai szabadalmi számok: 0 669 803 and 0 948 357
© 2006, 2007, 2009-2010 Alcon Inc.

Egységár: 12416,67 Ft/l
Gyártó: Alcon
 1. Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről
100% ár garancia 14 nap visszavásárlási garancia 100% eredetiség garancia