Starazolin Hydrobalance (2x5 ml)műkönny

Mennyiség (doboz)
  ℹ️    Készletinformáció érdekében adja meg fent ↑ kontaktlencséinek adatait.
Bolti ár: 1 990 Ft
eOptika ár: 1 590 Ft /doboz
Megtakarítás: 400 Ft (20%)

Starazolin® HydroBalance PPH műkönny
(nátrium-hialuronát, 1 mg/ml oldat)
Nedvesítő szemcsepp, 2x5 ml, 1x5 ml

Használati útmutató / Betegtájékoztató

Polfa Warszawa S.A

FIGYELMEZTETÉS: Ez a használati útmutató a szemcsepp biztonságos alkalmazására vonatkozó információkat tartalmazza. Olvassa el és tartsa meg, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

Összetétel:
Nátrium-hialuronát, nátrium-klorid, bórsav, nátrium-tetraborát, nátrium-edetát, polihexanid (PHMB), nagy tisztaságú víz.

Javallatok:
A Starazolin HydroBalance PPH
szemcsepp hatékony és tartós nedvesítő hatást biztosít. Gyorsan enyhíti a szemszárazságot, irritációt, a megerőltetett szem tüneteit és szemhéjak alatti homokszemhez hasonló érzést.
A Starazolin HydroBalance PPH különösen az alábbi helyzetekben ajánlott:

 • Irritáló környezeti hatásoknak, pl. pornak, füstnek vagy ultraibolya sugárzásnak, hőnek (központi fűtés, szauna) légkondicionálónak, szélnek, kozmetikumoknak, klórozott víznek kitett szemre
 • Csökkent pislogás-szám esetében, amit TV nézés, olvasás okozhat, illetve előfordul azoknál az embereknél, akik tartós látáskorrekcióra kényszerülnek, pl. monitor előtt dolgoznak vagy járművet vezetnek stb.
 • Elégtelen könnytermelésben, vagy amikor a könny összetétele megváltozik, pl. száraz szem szindrómában, valamint 40 év feletti életkorban
 • Kontaktlencsét viselőknél

A Starazolin HydroBalance PPH szemcsepp bármilyen típusú kontaktlencsével alkalmazható.
Steril – aszeptikus körülmények között készült.

Alkalmazási utasítások: A készítményt a felhasználó saját magának cseppenthei be. Kizárólag külső alkalmazásra.

A készítmény alkalmazása előtt mosson kezet. A Starazolin HydroBalance PPH szemcseppet a kötőhártyazsákba kell becseppenteni. A szokásos adag naponta 3-5-ször 1 vagy 2 csepp. Ne érintse meg a cseppentő hegyét, mivel ezzel a tartály tartalmának szennyeződését okozhatja.

Ha a tünetek a szemcsepp alkalmazása során továbbra is fennállnak vagy súlyosbodnak, az irritáló idegentest eltávolítása után hagyja abba a készítmény alkalmazását és forduljon szemész szakorvoshoz.

Ellenjavallatok: Ne használja a Starazolin HydroBalance PPH szemcseppet, ha Ön igazoltan túlérzékeny bármely összetevőjével szemben.

Elővigyázatossági intézkedések:

 • A készítmény alkalmazása előtt ellenőrizze a csomagoláson feltüntetett lejárati dátumot. A lejárati dátum után ne használja fel a szemcseppet.
 • Az első alkalmazás előtt ellenőrizze a csomagolás sértetlenségét. Ha a zárókupak fóliabevonata sérült, ne használja a készítményt.
 • Ne alkalmazza a szemcseppet, ha az oldat színe megváltozik vagy opálossá válik.
 • A kupakot minden egyes alkalmazás után szorosan csavarja vissza a palackra.
 • A szemcseppeket az első felnyitást követően 8 héten belül fel kell használni.
 • Legfeljebb 25°C-on tárolandó.
 • Gyermekektől elzárva tartandó!
 • Amennyiben más szemcseppeket is használ mindig a Starazolin HydroBalance PPH-t cseppentse be utoljára, és az előző szemcsepp után mindig várjon 5 percet az alkalmazással.


Különleges figyelmeztetések:

 • Ne keverje vagy hígítsa a Starazolin HydroBalance PPH szemcseppet semmilyen egyéb folyadékkal, mivel ez károsan befolyásolhatja a szemcsepp sterilitását és hatásosságát.
 • A kontaktlencsét viselőknek szemész szakorvoshoz kell fordulniuk, mielőtt bármilyen szemészeti készítményt kezdenek el használni.
 • Nagyon ritkán a károsodott szaruhártyával rendelkező betegek esetében kálcium lerakódás miatt homályos foltok alakultak ki a szaruhártyán (a szem pupilla előtt található átlátszó részén).


Mellékhatások:
A készítményt a felhasználók általában jól tolerálják. Egyesek a szaruhártya bevörösödését, a szemben jelentkező égő érzést vagy átmeneti homályos látást tapasztalhatnak. Amennyiben a kellemetlen érzés vagy irritáció állandósul, hagyja abba a szemcsepp alkalmazását és forduljon szemész szakorvoshoz.

Polfa Warszawa S.S.
ul. Karolkowa 22/24
01-207 Warszawa, Poland

Csomagolási információk: 2x5 ml, 1x5 ml
Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A használati útmutató készítésének időpontja: 2017. január

STERIL A
CE 0197

Gyártó: Nem
 1. Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről
100% ár garancia 14 nap visszavásárlási garancia 100% eredetiség garancia