Információk az új webboltra átállásról: eoptika.hu/atallas.

Hátralévő idő:

Kontaktlencse

Kontaktlencse

Mindent, amit a kontaktlencsékről tudni érdemes! Részletesen kitérünk arra, hogy kinek milyen típusú kontaktlencse ajánlott, hogyan történik a kontaktlencse vizsgálat, valamint hogyan kell értelmezni a látásvizsgálat eredményét. Külön kitérünk és felhívjuk a figyelmet a helyes kontaktlencse ápolási tudnivalókról is. Egyre több olyan ügyfelünk van, akik online - személyes vizsgál nélkül - rendelik meg kontaktlencséjüket, ezért számukra (is) mindenképpen szerettünk volna olyan információkat nyújtani, melyek nélkülözhetetlenek a mindennapi megfelelő kontaktlencse hordás során.

Minden, amit tudnia kell a kontaktlencse vásárlásról!

Először vásárolnál kontaktlencsét interneten?

Ezt érdemes tudni az első online rendelés előtt

Manapság már mi sem természetesebb, hogy a világhálón nem csak kikapcsolódunk, de a hétköznapi teendőket is egyre inkább itt végezzük:

 • számlákat fizetünk be
 • időpontot foglalunk az orvoshoz/fodrászhoz/ügyintézéshez
 • vásárolunk

A sort még hosszan folytathatnánk és valószínűleg, ahogy haladunk a korral, a lehetőségek tárháza is egyre bővülni fog.

A különböző gyógyászati segédeszközök beszerzése is sokat egyszerűsödött az internetes vásárlás elterjedésének hála, itt azonban fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy az online rendelések ezen típusai megkövetelnek némi előkészületet, tudást.

Mit kell tudnod, mielőtt kontaktlencsét rendelsz online?

Először is, fontos tisztában lenni azzal, hogy a kontaktlencse viselése saját elhatározásból, szakember kontrollja nélkül, nem ajánlott. Fennáll a veszélye, hogy a megfelelő adatok ismerete híján nem a szemedhez passzoló lencsét választod, az pedig komoly következményekkel járhat. Így hát a következő tanácsokat érdemes megfogadnod, mielőtt kontaktlencsét kezdenél hordani, vásárolni:

1. Kérd ki szakember véleményét!

Vagyis menj el egy szemvizsgálatra, ahol az orvos megállapítja, hogy alkalmas-e a szemed a kontaktlencse viselésére. Amennyiben a válasz igen, úgy azt is felméri, hogy milyen típusú kontaktlencse lesz számodra a legideálisabb, illetve mely dioptria és görbületi értékek jellemzik a szemed.

2. Tanuld meg az illesztést!

Az esetek többségében a szakember adni fog egy próbalencsét, amelyet meg kell tanulnod betenni a szemedbe, majd kivenni onnan. Az illesztés során elsajátíthatod ezek helyes technikáját, a tárolás, tisztítás fortélyait, tehát minden olyan lényeges dolgot, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a későbbiekben biztonsággal tud kezelni a lencséket.

3. Jegyezd meg az értékeket!

Az orvostól/kontaktológustól meg fogod kapni pontosan leírva, hogy milyen típusú lencsét fogsz használni, milyen dioptriában, milyen görbületben. Ide azt is feljegyzi, ha a két szemed esetleg nem egyforma értékekkel rendelkezik. Ezek az adatok nagyon fontosak lesznek, amikor magadnak szeretnél kontaktlencsét vásárolni.

4. Légy körültekintő és menj biztosra a vásárlásnál!

Ha a fentieken túl vagy és a kezedben az orvosi szakvélemény, amely meghatározza, hogy milyen kontaktlencsére van szükséged, már semmi akadálya nincs, hogy azt online szerezd be, gyorsan és egyszerűen. Kövesd az alábbi lépéseket:

 • Keresd meg a márkát
 • Azon belül a típust
 • Ügyelj a lencse ajánlott hordási idejére is
 • Állítsd be a dioptriát (PWR érték)
 • Add meg a görbületet (BC érték)
 • Ha a két szem különböző, akkor add meg a másik szem adatait is
 • Add meg a mennyiséget, hogy hány dobozzal szeretnél a lencséből
 • Kattints a megrendelem gombra
 • Állítsd be a fizetési és számlázási/szállítási adatokat

És készen is vagy! A készletinformációkból kiderül, hogy a kért lencse a megadott paraméterekkel elérhető-e raktáron és azonnal szállítható, vagy esetleg rendelni kell belőle, ebben az esetben pár nappal meghosszabbodhat a kézbesítés.

+2 tipp

 • Az eOptika felülete elmenti a regisztrált vásárlók rendeléseit, tehát legközelebb az újrarendelés gombbal már két kattintással újra vásárolhatod a kontaktlencséd.
 • Hogy ne futhass ki a lencséidből, az eOptika a megvásárolt kontaktlencse hordási ideje alapján email-ben figyelmeztet, amikor érdemes újra rendelned.

Évente menj el látásvizsgálatra, így biztos lehetsz benne, hogy mindig a szemeid aktuális állapotának tökéletesen megfelelő kontaktlencsét vásárolod és viseled!

Jelentkezz be látásvizsgálatra itt: LÁTÁSVIZSGÁLAT

Baráti üdvözlettel:

az eOptika.hu csapata eOptika.hu

Cikkek:

Mindent a kontaktlencséről

A kontaktlencse helyes kezelése, használata

Tipikus hibák multifunkciós folyadékról peroxidos oldatra történő áttérés során

Vissza a Szemünk egészsége főoldalra